Komplett Bank kreditkort

Komplett bank kreditkort

Kreditgräns
100 000 kr
Kreditränta
21,40 %
Räntefritt
50 dagar
Årsavgift
0 kr

Fördelar med Komplett Bank kreditkort

  • Bonus på alla köp
  • Avgiftsfria uttag utomlands
  • Bra försäkringar ingår

Bra kort med flera förmåner

Bonus på alla dina köp i fysisk butik som vid handel på nätet. Avgiftsfria kontantuttag utomlands gör det till ett bra resekort. Flera bra försäkringar ingår dessutom.

Info om Komplett Bank Kreditkort

Komplett Banks Mastercard är ett kreditkort som tack vara flera av sina stora fördelar vuxit sig allt starkare i popularitet hos många svenska kreditkortskunder.

Gillar du att shoppa? Grattis i sådana fall om du är (eller vill bli) kreditkortskund hos Komplett Bank. Kortet är nämligen först och främst som klippt och skuret för alla som gillar att både nätshoppa som att handla i butiker, kortet ger dig nämligen bonus på alla dina köp.

Det är inte alltid lätt att veta vilket kreditkort man ska välja, särskilt inte när marknaden bokstavligen svämmar över av olika alternativ.

Följ med i vår jämförelse här på sidan där vi tar en djupare koll på allt som är bra men även vad som är mindre bra med Komplett Banks kreditkort.

Vår jämförelse och analys av Komplett Banks kreditkort är till för att du som kund ska få lättare att välja rätt kort för just dig. Något som annars som sagt kan vara väldigt svårt i denna explosionsartade djungel av olika kreditkort som numera finns att hitta.

Många fördelar med Komplett Bank kreditkort

Bonus på alla köp

Här får du bonus på alla köp som du gör, detta gäller oavsett var du än gör dina köp under förutsättning att Mastercard är en godkänd betalningsmetod på inköpsstället.

Storleken på din bonus varierar beroende på var någonstans du handlar. Om du tex. Skulle handla direkt på hemsidan, komplett.se, så får du 4% bonus på alla dina köp.

Skulle du istället shoppa online så är bonusen 2% i alla webbshoppar som finns som samarbetspartners hos Mastercard. Alla andra köp som du gör utanför komplett.se och utanför Mastercards samarbetspartners webbshoppar ger dig 1 % i bonus.

Bonussystemet räknas ut enligt 1 bonuspoäng = 1 krona. Maximalt intjänande av bonuspoäng är 500 per månad och 2000 under de senaste 12 månaderna.

Ingen årsavgift eller uttagsavgifter

Två andra stora fördelar med kortet som man också verkligen gillar är att det har 0 kr i årsavgift och att företaget inte heller tar ut några avgifter när du gör kontantuttag. Att man inte tar ut någon avgift för kontantuttag gäller inte bara i Sverige utan även utomlands är också värt att tillägga.

Även hos Komplett Bank så har du möjlighet att handla på faktura och att delbetala dina köp. Dina varuköp är räntefria i upp till 50 dagar, detta gäller om du betalar hela beloppet som står på fakturan senast på fakturans förfallodatum.

Flera bra försäkringar

Flera bra och tillförlitliga försäkringar ingår också i Komplett Banks kreditkort och detta är också alltid något som är uppskattat av kunderna.

Reseförsäkring, köpskyddsförsäkring och ID-skyddsförsäkring är vad som ingår i ditt kort. Din reseförsäkring är giltig i upp till 45 dagar och ger dig rätt till ersättning om du skulle bli sjuk eller om ditt bagage skulle bli försenat på vägen till ditt resmål.

Din köpskyddsförsäkring täcker belopp på upp till 25 000 kr. Gäller tex. Om du skulle bli av med ditt kort på något vis eller om du handlat något online och varan du handlat blivit skadad under vägen till dig.

Din ID-skyddsförsäkring ger dig rätt till juridisk hjälp på upp till 100 000 kr om du skulle råka ut för ID-stöld.

Enkla betalningar med blipp och pay på mobilen

Komplett Banks kreditkort erbjuder dig även möjligheten till kontaktlös betalning genom tex ”Blippning”, kan göras på köpställen med wifi-symbol på kortterminalen.

På alla nya iPhone-modeller och Androidmobiler så kan du också ladda ner Apple Pay i App Store eller Google Pay på Google Play då Komplett Bank också stödjer digitala plånböcker.

Lägger du sedan till ditt kreditkort här från Komplett Bank så behöver du bara låsa upp skärmlåset på din mobil (gäller även på surfplatta, smartklocka och datorn) och sedan hålla mobilen mot kortterminalen för att genomföra ditt köp.

Fördelen med att använda dessa digitala plånbokstjänster är att du inte ens behöver ha med dig ditt kreditkort för att kunna göra dina köp, det kräver dock att köpstället accepterar denna metod och såklart att du har med dig din mobiltelefon.

Nackdelar med Komplett kreditkort

Kortet har en högre ränta än vissa andra kort och den varierar mellan 21,40 % – 24,90 % där den effektiva räntan ligger på 23,63 %.

Även om kortet har ett mycket bra bonussystem som vi verkligen gillar så är det ändå lite synd att maxgränsen är satt till 500 intjänade bonuspoäng per månad samt att denna cashback endast går att använda på komplett.se och att det inte går att växla till kontanter.

Ett valutapåslag på 1,75 % tillkommer på alla köp som du gör utomlands med ditt kort. Nu är denna avgift vanlig att ha hos många kreditkortsföretag samt att avgiften många gånger är större hos andra företag än vad den är hos Komplett Bank.

Vem kan bli beviljad ett kreditkort hos Komplett Bank?

Komplett Bank har något lägre krav för att få sitt kreditkortslån beviljat än vad många andra konkurrenter i branschen har. Grundkraven är att du är 20 år fyllda och att du har en deklarerad inkomst utan aktiva betalningsanmärkningar.

Precis som hos alla andra banker och kreditföretag så gör man en individuell prövning av din ansökan och din ekonomi och där bl.a. en kreditupplysning ingår.

Att göra sin ansökan hos Komplett Bank är också smidigare än hos många andra i branschen och du får svar omgående på din ansökan vilket också är bra.

Sammanfattning av Komplett Bank kreditkort

Ett av de absolut bästa shoppingkorten som finns på den svenska marknaden idag utan tvekan.

Kortet är skräddarsytt för dig som gillar att shoppa men passar också utmärkt för dig som inte tycker att ett kreditkort ska ha någon årskostnad (0 kr hos Komplett Bank). Det passar också mycket bra för dig som gillar göra kontantuttag då och då eftersom det inte finns några avgifter för detta.

Räntekostnaden är den delen som först och främst kan bli bättre hos Komplett Bank, även om det fortsatt finns många kreditkortsföretag och långivare som har en än högre ränta.

Fakta om Komplett Bank kreditkort

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 21,40 % – 24,90 %
Effektiv ränta: 23,63 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Aviavgift: 0 kr

Spärra Komplett Bank kreditkort

Komplett Bank
Telefon: 08-403 09 600
E-post: kreditkort@komplettbank.se