Kreditkort utan UC

Ansök om kreditkort utan UC

Att få kreditkort utan UC är inte så vanligt men det finns några alternativ där andra företag används för kreditkontroll. Om man har haft lite krångel med ekonomin så är det på det viset att det kan vara svårt att få ihop det. Det som är extra jobbigt är att det ofta förföljer en om man har haft dålig ekonomi. Detta har att göra med just UC, eller kreditupplysningsföretag i allmänhet.

Har man exempelvis varit tvunget att ta ett flertal olika snabblån, eller om man har haft oturen att råka ut för en betalningsanmärkning, så är det inte troligt att man kommer att få ett kreditkort.

Visar det sig att man haft svårt att betala sina lån eller räkningar så är det också så att detta visar sig direkt i en kreditupplysning. Där ser man också om du har ansökt om kredit eller ansökt om lån. Ju fler ansökningar du gör, desto sämre kreditvärdighet får du.

Finns det kreditkort utan UC?

När man ansöker om ett kreditkort så görs det en kreditupplysning. Det är inte alla som använder sig av just UC, utan det finns även andra kreditupplysningsföretag på marknaden. Detta innebär alltså att det absolut finns möjlighet att få ett kreditkort utan att UC behöver blandas in överhuvudtaget.

Bland kreditkortsföretag i Sverige finner man bland annat Bisnode, Creditsafe och Sergel. Detta innebär i all sin enkelhet att det inte går att få ett kreditkort utan en kreditkoll, så det får man räkna med. Det dimper inte ner ett kreditkort i postlådan trots att du har en massa skulder, utan det är något som man måste ha en någorlunda stabil ekonomi för att få till.

Ansök om kreditkort utan UC

För att kunna ansöka om kredit utan UC krävs det att det kreditkortsföretag man ansöker från använder sig av ett annat upplysningsföretag än just UC. För att ansöka om ett kreditkort utan UC krävs det att man ansöker om ett kort där företaget bakom inte använder sig av just UC.

Man kan ta reda på vilka kreditkortsföretag som använder sig av vilka kreditupplysningsföretag, så det är inte svårt. Det är bara att sätta sig ner och gå igenom de olika alternativen.

Det finns inga kreditkortsföretag som skippar en kreditupplysning och snällt delar ut kreditkort till höger och vänster – det görs alltid en kreditupplysning vid varje ansökan om ett kreditkort.

Kreditkort med betalningsanmärkning – går det?

Det finns inga företag som ger ut kreditkort till personer med betalningsanmärkningar. Detta handlar helt enkelt om att en betalningsanmärkning är ett tecken på att man tydligt visar att man inte har gott omdöme när det kommer till ekonomi.

Har du en betalningsanmärkning så hänger den med i tre år. Sedan försvinner den, så det är inte så att det skamset sitter kvar i hela ens liv. Man kan med andra ord ha lite otur med ekonomin någon gång i sitt liv, eller kanske helt enkelt missa en faktura och påminnelser vid upprepade tillfällen utan att detta förföljer en hela livet.

Kreditkort med låga krav

Det finns vissa kreditkort som ställer mindre högra krav på kortinnehavaren, vilket är väldigt bra. Alla som är i behov av ett kreditkort har inte jättehöga inkomster, men det betyder inte att man inte kan betala utgifterna som kommer från användandet av ett kreditkort.

Idag är det så att man kan få ett kreditkort även om man har låga inkomster, eller att man är utan jobb. Det är väldigt bra då det öppnar upp möjligheterna väldigt mycket för en person. Som nämnt ovan så kan man inte likställa låga inkomster med slarv med pengar. I många fall kan det till och med vara tvärtom, så det är bra att det finns kreditkortsföretag som är inkluderande på den punkten.