Så här fungerar Google Pay

Google Pay är det nya, snabba som enkla sättet att betala dina köp online. Dina köp med Google Pay kan du välja att göra i fysiska butiker, inom näthandel och på många andra platser.

Med Google Pay så kan du lugnt och tryggt lämna plånboken med kontanter och kreditkort hemma då du alltid betalar dina köp via din mobiltelefon.

Att komma igång med Google Pay på webben och via appen är också otroligt enkelt och smidigt. Det enda du behöver göra är att ladda ner appen till din mobila enhet och sedan lägga till det eller de kreditkort som du vill att dina köp ska betalas ifrån, svårare än så är det faktiskt inte.

Google Pay fungerar även med samtliga nyare Android-enheter och har idag över 100 000 000 installationer och användare, en summa som även ökar för varje dag som går i och med att fler och fler människor får upp ögonen med att betala snabbt, enkelt och tryggt via Google Pay.

Google Pay

Fördelar med att använda Google Pay

  • Dina köp går snabbt och enkelt och är även helt och hållet trygga. Dina betalningsuppgifter skyddas av flera olika säkerhetssteg som även har en av världens mest avancerade infrastruktur.
  • När du som kund tex. betalar ditt köp i butik så används ett krypterat nummer i stället för det riktiga kortnumret, allt för att skydda dina kortuppgifter.
  • Du behöver inte ha med din plånbok innehållande kontanter, kreditkort som andra för dig viktiga kort. Med Google Pay så betalar du via din mobiltelefon eller din smart-klocka.
  • När du är på resande fot så kan det också tex. kännas tryggt att betala via mobilen och på så vis slippa att oroa sig för att tänka på skillnader i lokal valuta i jämförelse med den svenska valutan, slippa ha med sig sitt kreditkort ut och på så vis undvika risken att bli av med det eller att bli utsatt för kortbedrägerier.

Så här använder du Google Pay

För att Google Pay ska kunna fungera så krävs det att din bank eller långivare har anslutit sig till tjänsten. Är du intresserad av att själv skaffa Google Pay så behöver första steget vara att se så att just din bank också är ansluten till Google Pay.

För att komma igång med Google Pay så laddar du väldigt snabbt och smidigt ner appen (är gratis) från Googles appbutik, Google Play. Där kommer du sedan att kunna lägga till det kreditkort som du önskar att betala med.

När du sedan önskar att betala med Google Pay i en fysisk butik, restaurang eller bar m.m. så behöver du först och främst låsa upp mobilen från skärmlåset. När mobilen är upplåst så är det bara att hålla telefonen över kassaterminalen. När betalningen sedan är genomförd så bekräftas detta via en blå symbol.

Du behöver alltså inte ens starta Google Pay-appen för att göra ditt köp, något som verkligen gör köpvägen otroligt enkel och smidig. För att kunna använda tjänsten så behöver du alltså ha ett skärmlås på telefonen, vilket du snabbt kan lägga till på din mobiltelefon om du inte redan skulle ha ett.

Önskar du hellre betala via Google Pay med din smart-klocka så ser betalningsvägen vanligen väldigt lika ut som det gör när du istället betalar med din mobiltelefon.

När du betalar med din smartwatch så räcker det vanligen med att du skriver in en kod när du tar på dig din klocka. Efter det så kan du göra alla dina betalningar så länge som du fortfarande har på dig klockan.

Att tänka på

Du behöver såklart först och främst se till att du har din mobiltelefon (eller smart-klocka) med dig. Är den inte fulladdad så är det bra att du har med en laddningskabel så att du kan ladda mobilen.

Det eller de inköpsställen som du vill göra dina köp hos behöver erbjuda kontaktlösa betalningar till sina kunder.

Kommer du att behöva saker som tex. körkort, busskort eller id-kort så behöver du ändå ha med dig plånboken då dessa kort ännu inte finns i digital form.