Kreditkort med extra förmåner – Premiumkort

Kreditkort med extra förmåner har många olika benämningar. Vissa kallar det platinumkort, platinakort eller elitekort. Andra kallar det vip kort och andra kallar det för något annat. Vi kallar det för enkelhetens skull för premiumkort. I denna benämning inbegriper vi alltså alla kort som har extra förmåner.

Vad är då dessa kort bra för? Jo, det är den typen av kort som ger användaren det lilla extra. Vad det ”lilla extra” är skiljer sig åt beroende av vilket kort man har, men man kan alltid räkna med att få något kul som gör att det känns lite mer värt att ha kortet.

 Exempel på vad premiumkort erbjuder

Vi har precis nämnt att det är olika saker som erbjuds beroende av vilket premiumkort man väljer – det kan vara allt från exempelvis loungetillgång på flygplatser, conciergeservice, bokning av biljetter i förväg, högre kreditgräns och så vidare.

Premiumkort är en mer exklusiv variant av vanliga kreditkort och de gör att man får en mer lyxig vardag. Det är inte illa att få lite vardagslyx, men kom ihåg att välja rätt så att du får lyx som passar just dig.

Precis som med andra kort så ska man vara noga med att kolla upp vilket av alla de premiumkort om finns på marknaden som passar ens egna behov allra bäst. Alla har inte samma behov och alla har inte heller samma livsstil.

Om du väljer ett premiumkort som erbjuder exempelvis loungetillgång så kanske det passar din pappa bra medan du hellre vill ha ett kort som istället erbjuder en högre kreditgräns eller liknande. Det är bara att välja det som känns bäst för just dig.

 Fördelar med premiumkort

Fördelarna med premiumkort är många och det allra bästa är att det finns den här typen av kort i så många olika varianter. När man ändå ska ha ett kreditkort är det ju lika bra att välja ett som ger en lite mer, eller hur?

De fördelar de olika premiumkorten för med sig gör att man kan få både exklusiva kort i exempelvis metall, cashback, lounge access, utökad reseförsäkring, Concierge service, ingen valuta- eller växlingsavgift med mera.

Många av korten erbjuder också bonuspoäng och räntefri delbetalning. Hur många räntefria dagar som erbjuds är lite olika beroende av vilket kort man väljer. Detta, samt mycket annat, ska man själv komma ihåg att kolla upp innan man bestämmer sig.

Lounge access

Att ha ett premiumkort som ger lounge access är väldigt bra. Det är skönt att få sitta i en trevlig och bekväm lounge när man ändå ska ut och resa. Om man har möjligheten så ska man naturligtvis ta den direkt!

Det är inte alla premiumkort som erbjuder lounge access, men det finns ett flertal som gör det. Reser du mycket ska du alltså satsa på ett av dessa kort för att få ut så mycket som möjligt av kortet.

Premiumkort som företagskort

Tillhör du den skara som reser mycket i jobbet? Är det så att du ofta behöver göra många utlägg i samband med dessa resor? Tycker du att det skulle vara smidigt att ha ett kreditkort som var anpassat efter just detta? Då ska du satsat på att ha ett premiumkort som företagskort.

På så vis kan du använda kortet både när det kommer till hotell, biljetter, representationsmiddagar med mera. Detta gör att ditt liv blir betydligt enklare både vad gäller själva resan i sig och vad gäller utgifter när du kommit fram till din destination för företagsresan.