Bra kreditkort för den som tankar mycket

Många som har bil använder ett så kallat bensinkort. Dessa kreditkort är till för den som åker mycket bil och därmed även tankar mycket, eftersom man får många bra rabatter knutna till just bensin. Använder du bilen mycket är alltså detta ett mycket bra val av kreditkort. Det är viktigt att komma ihåg att kolla upp vilken typ av kreditkort man väljer då det numera är så många bra bonusar och förmåner knutna till kreditkort.

Att få rabatt på varje liter tankad bensin är bra i sig, men ofta får man även annat med denna typ av kort. Exempel på andra saker är cashback, gratis kaffe, spolarvätska, biltvätt etcetera på bensinmackarna och även extra förmåner så som självriskreducering vid hyra av bil, reseförsäkring när man är ute och flyger och många andra saker. Det är alltså, utan tvekan, förmånligt att använda sig av denna typ av kreditkort.

Gratis bensinkort

Idag är det vanligt att kreditkort av olika slag är gratis. Detta innebär att man inte betalar någon årsavgift. Det säger sig självt att detta är positivt då man till och med betalar avgifter för vanliga bankkort numera. Det är betydligt bättre att välja den här typen av bensinkort då det både är gratis och då det kan användas överallt.

Man kan alltså handla även utanför exempelvis OKQ8, Shell, Circle K. Det går att använda kreditkortet till vad man själv vill. Man kan således ha ett och samma kort som man kan använda sig av hela tiden och det är smidigt och bra.

Om man betalar fakturan varje månad istället för att välja att delbetala så är det även på det viset att man slipper räntepåslag. Det är alltså precis som att handla som vanligt med den skillnaden att man betalar alla sina inköp gjorda under en månad på en faktura istället för att allting dras direkt från kontot med ett bankkort.

Bensinkort med bonus

När man får bonusar är det extra bra då det ofta innebär att man får billigare varor och/eller tjänster. Det är av denna anledning man ska välja ett kreditkort som passar ens livsstil. Om man åker mycket bil är ett bensinkort ett smart val, men om man exempelvis reser mycket är ett resekort ofta ett bättre alternativ. Varför? För att många bonusar och även eventuell återbäring ofta ges just på den bensinmack man tankar hos, eller i fallet med resekort, det flygbolag man oftast flyger med.

Bonusar kan man få på lite av varje medan eventuell cashback/återbäring ges på bensinmacken. Man får ofta cashback både på bensin och på det man handlar på inne på macken, vare sig det är en godispåse, eller om det är spolarvätska. Detta är smart då det gör att man kan samla på sig många poäng under månaden som senare blir till exempelvis en bonuscheck eller liknande.

Högre kredit på bensinkort

Ofta är det så att de kreditkort som passar bra om man tankar mycket erbjuder en högre kredit på upp till 100 000 kronor. Detta innebär att man kan använda sig av sitt bensinkort även för större inköp, om man skulle vilja göra det. Det är med andra ord inte bara ett kort som är bra att använda när man ska tanka, utan det är även bra för sådana saker som man köper utanför själva bensinmacken.

Man får kredit i mellan 45-60 dagar och sedan väljer man själv om man vill betala hela summan, eller om man vill delbetala. Det är mer kostsamt att delbetala då det innebär att man får betala ränta och eventuella avi-avgifter. Om man vill ha ett kreditkort som man använder på det mest förmånliga sättet är det därför klokt att betala hela summan när fakturan kommer.

Bästa kreditkorten just nu