Bästa kreditkortet för resan

Ett resekort är ett kreditkort som har bra rabatter som lämpar sig särskilt väl för personer som reser mycket. Dessa kort kan naturligtvis användas hur man vill, så det är inte endast när man är på resande fot de passar bra. Vill du använda ditt resekort i en uttagsautomat eller i en butik hemma i Sverige så går det alldeles utmärkt.

Det som kännetecknar ett resekort är alltså att kortet inte bara är ett bra kreditkort, utan att det är ett kort som är väldigt bra när man är ute på resande fot. Man kan med andra ord ha ett resekort som man endast använder vid resor och sedan kan man ha andra kreditkort på hemmaplan, om man vill. Med ett bra resekort gynnas man på det viset att man får bra deals av olika slag både under resan samt före och efter resan.

Bästa kreditkorten för resan 2022

 • Max kredit: 150 000 kr
  Ränta: 12,36–17,32 %
  Årsavgift: 245 kr
  Räntefritt: 60 dagar
  • Kan få upp till 150 000 kr i kredit
  • Lång kredittid upp till 60 dagar
  • Samla bonuspoäng på alla köp
  • Reseförsäkring ingår
 • Max kredit: 100 000 kr
  Ränta: 19,99 %
  Årsavgift: 0 kr
  Räntefritt: 45 dagar
  • Upp till 45 dagar räntefritt
  • 0 kr i årsavgift och ingen aviavgift
  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår vid betalning med kortet
  • Bonuspoäng vid köp på upp till 10 % hos Norwegian

Jämför kreditkort för resor

Precis som det är med andra kreditkort så är det viktigt att man jämför kreditkort för resor innan man väljer vilket man ska använda sig av. Ditt val av kreditkort är inte hugget i sten, utan självklart är det på det viset att du kan ansöka om ett annat än det du valt om du inte trivs. Det är dok alltid bra att hitta rätt kreditkort som stämmer överens med ens krav och preferenser så fort som möjligt.

Vad är det då man ska kolla efter när det kommer till resekort? Det finns ett par olika saker som man ska ta sig en titt på för att det ska bli så fördelaktigt för en själv som möjligt. Det är klokt att ta sig lite tid att göra research med mera då man vinner på det i längden.

Man ska kolla sådant som årsavgift, bonussystem, rabatter, reseförsäkring, avbeställningsskydd, ränta, högsta kreditbelopp, eventuella avgifter vid uttag både utomlands och inom Sverige. Man ska även komma ihåg att ta sig en titt på hur det ser ut med eventuellt valutapåslag i utlandet.

Sedan ska du naturligtvis också kolla lite extra om de bonusar som erbjuds passar just dina preferenser. Är det rabatter på sådant som du ändå inte är intresserad av är det ju en aning meningslöst hur bra rabatter det än är. Ta dig en titt och sitt ner och jämför ordentligt, på så sätt blir du säker på vilket resekort som just du ska välja.

Bra kreditkort för dig som reser mycket

Om du reser mycket är det mer viktigt med ett bra resekort än vad det är om du reser mer sällan. Detta innebär inte att du inte ska undersöka möjligheterna även om du kanske endast reser någon eller några gånger per år – oavsett hur ofta man är ute på vift kan ett bra resekort göra stor skillnad.

Reser du mycket har du med stor sannolikhet redan ett bra resekort, men om du inte har det är det klokt att skaffa ett sådant. Det kommer att göra dina resor både enklare och mer prisvärda. Att man får rabatter och bonusar endast genom att använda sitt resekort är en stor anledning i sig att välja denna typ av betalning. Det är lika förmånligt både under resor och på hemmaplan.

Fördelar med ett bra kreditkort på resan

Det finns en mängd olika fördelar med ett bra kreditkort på resan och reseförsäkring är en av de stora fördelarna. Med en bra reseförsäkring kan man känna sig trygg under sina resor och det är viktigt då det gör att man inte behöver oroa sig. Även att kunna ta ut pengar utan avgift är en klar fördel och om man dessutom väljer ett resekort som slopar valutapåslag så kommer resorna att bli ännu mer prisvänliga.

När man använder ett resekort från ett flygbolag är det naturligtvis så att man får bra erbjudanden från själva flygbolaget som att man exempelvis får flyga billigare och så vidare. Det innebär att det är smart att välja ett resekort som inte bara har låg eller ingen avgift, bra reseförsäkring med mera. Det är även bra att välja det resekort där flygbolaget är det man föredrar framför andra man rest med. Ofta är det ju så att man får några favoriter när det kommer till flygbolag, så ta med även det i ditt val.

Hur fungerar reseförsäkring med kreditkort?

Det är vanligt att det ingår en bra reseförsäkring när man betalar sin resa med ett resekort. Detta är perfekt då det innebär att man inte behöver köpa till avbeställningsskydd och liknande – allt det ingår i ett bra resekort. Tänk på att just avbeställningsskydd sällan ingår i din hemförsäkring så det är väldigt bra att man får med det.

Det är inga konstigheter vad gäller hur det fungerar med en reseförsäkring med kreditkort. Det är helt enkelt så att om du uppfyller de krav som ställs på dig som kund så ingår den. Exempel på krav som ställs på dig för att reseförsäkringen ska ingå är att du betalar hela, eller stora delar, av resan med kortet och att kortet inte slutar gälla under resan. Sedan finns det annat som krävs, men det skiftar lite mellan olika resekort.