Så här fungerar Samsung Pay

Samsung Pay fungerar på samma sätt som Apple Pay och Google Pay, så har du koll på det, eller har hört talas om det så kommer detta inte att vara en nyhet för dig. Det är dock vissa saker som skiljer sig, förstås. Vi ska ta och gå igenom exakt hur det ser ut med Samsung Pay, så det är bara att hänga med oss nedan.

Mobila betalningslösningar är ju, som de flesta av er vet, både smidiga, snabba och, kanske framförallt, populära. Har du en Samsung telefon utan att ha testat Samsung Pay så är det dags att testa nu – det är mycket spännande!

Så här fungerar Samsung Pay

Vem kan använda Samsung Pay?

Alla som har en ny Samsung telefon kan använda sig av Samsung Pay. Ju nyare telefon du har, desto lättare är det att få alla nya funktioner att funka bra. Du ska alltså inte bli irriterad om det krånglar om din telefon har ett par år på nacken, utan då är det bättre att antingen 1) köpa en nyare modell, eller 2) acceptera att den här typen av nya funktioner inte passar med din telefon.

Du kan kolla upp vilka telefoner från Samsung som kan använda Samsung Pay på Samsungs hemsida. På så sätt vet du snabbt om det kommer att funka bra eller mindre bra.

Installation av Samsung Pay

Det första att göra efter det att man har kollat upp om den telefon man har stöds av Samsung Pay är att identifiera sig med sitt fingeravtryck. Om du har skippat detta steg med din telefon innan du vill ha Samsung Pay så kan du passa på att fixa detta nu.

Efter att ovan är gjort så ska man skapa ett så kallat backup lösenord. Varför behövs då detta, kan man undra? Jo, det är för att det ska finnas en lösning om det skulle vara så att fingeravtrycksläsaren skulle gå sönder på ett eller annat sätt. Man skapar även en pinkod på fyra siffror samtidigt.

När man har fixat ovan är det dags att läsa in sina kort. På så vis är det på det viset att alla de kort man använder finns lagrade i Samsung Pay. Det enda du behöver göra är att scanna in korten med kameran och följa instruktionerna.

För att visa att man är den rättmätiga ägaren till de kort man lägger in använder man BankID, sms eller genom att ringa till sin bank.

Shoppa med Samsung Pay

Att handla med Samsung Pay är superenkelt, det enda du behöver göra är att starta appen, identifiera sig och hålla upp sin telefon bredvid kortläsaren. Kan ju inte bli enklare!

Det fungerar på samma sätt som när man betalar med sitt vanliga kort. Allting läses in på samma sätt som med ett fysiskt kreditkorts uppgifter läses in när man betalar med kort.

Istället för att dra ditt kort i kortläsaren och sedan trycka in din pinkod så identifierar du dig med exempelvis ditt BankID genom appen. På så sätt bekräftas köpet och du kan glatt ta med dig det du har köpt.

Var kan jag handla med Samsung Pay?

Enkelt använda Samsung PayDu kan använda Samsung Pay i princip överallt i vanliga fysiska butiker, precis som med ditt vanliga kreditkort. Du kan även göra som så att du betalar i både appar och i nätbutiker.

Det är 100 % säkert att använda sig av denna betalningsmetod, så du behöver inte oroa dig över att det är ”farligt” på något sätt.

Exempel på butiker och banker där man kan använda Samsung Pay är ICA Banken, SEB, SAS, Circle K, Nordea och Danska Bank. Detta är bara ett urval då det även finns fler ställen där man kan använda sig av denna betalningsmetod.