Spärra kreditkort – hur gör man?

Att veta hur man gör för att spärra sitt kreditkort kan vara bra att veta. Att slarva bort kortet är bland det jobbigaste som finns. Det spelar ingen roll vad för typ av kort det är. Vare sig det är ett kreditkort, ett vanligt bankkort, kontokort eller något annat kort.

Att inse att man tappat bort ett kort är också jobbigt av den anledningen att man först drabbas av panik när man inte kan hitta det och sedan att man drabbas av den andra rundan av panik – tänk om någon lyckas med att använda kortet och ta ut mina pengar.

Som tur är så kan man komma runt detta problem genom att spärra sitt kreditkort. Först måste man dock veta hur man ska göra det. Vet du hur du går tillväga för att spärra ditt kreditkort?

Spärra kreditkort

Vilket kreditkort använder du?

Om du har många olika kreditkort så är det viktigt att veta hur du ska spärra de olika korten. Det är inte helt ovanligt att bli en aning förvirrad när man slarvar bort sitt kort. I förvirringen är det till och med lätt att glömma bort vilken bank, eller kreditkortsutgivare, det handlar om.

När man väl får lite ordning på tankarna så är det bara att ringa, eller använda en app. Det är lite olika hur många olika sätt man kan välja mellan när det kommer till att spärra sitt kort. När det är storbankerna det handlar om så finns det ofta flera alternativ medan vissa kreditkortsutgivare endast erbjuder hjälp via telefon.

Nytt kort – kolla upp hur du spärrar

Ofta är det så att man inte tänker på att spärra sitt kort förrän det händer och då är det lite sent påtänkt. Ett bra tips är att kolla upp hur man ska spärra sina kort direkt när man får dem. På så sätt är det större chans att man har bra koll när det väl händer.

Det är inte svårare än att ta sig lite tid och undersöka den här typen av saker så fort som möjligt. Det kommer du att vinna mycket på om det är så att du förlorar ditt kreditkort, inte minst tid.

Spärra kreditkort via app

Det här med att man kan sköta i princip hela livet via appar idag är inte någon nyhet, men ibland kan man bli en aning överraskad över hur mycket som faktiskt kan skötas via rätt app.

Om det är så att du har ett kreditkort via en bank som erbjuder tjänsten att spärra kortet via en app så är det ett snabbt och säkert sätt att göra det på. Om det inte går att använda en app så kan man alltid ringa.

Spärra kreditkort via telefon

Ni som har varit med om att spärra ett kort någon gång i livet vet att det går oväntat snabbt att spärra kortet via telefon. Det kanske man inte tror, men det är faktiskt en snabb process.

Välj själv hur du vill spärra ditt kort, om du har möjligheten att välja. Det finns inga rätt eller fel, det är bara du som vet vad som passar just dig.

Spärra kreditkort via internetbank

Man kan även använda sig av sin internetbank för att spärra ett kreditkort och det är många som föredrar det. Det är inte alltid det passar att ringa när man förlorar sitt kreditkort. Då är det väldigt bra att man kan använda antingen en app eller internetbank.

Vilka kreditkort passar mig?

Det kan vara bra att ha kreditkort som passar dig på ett flertal olika sätt. Det ska vara enkelt att spärra kortet, men det är också en massa annat som ska stämma.

Det ska bland annat vara ett kreditkort som funkar vad gäller exempelvis räntefria månader, ränta, bonusar med mera. Det finns mycket att välja mellan och om du har bra kreditvärdighet så är det inga konstigheter med att få ett bra kreditkort.