Finns det kreditkort för studenter?

Många undrar vilket som är bästa kreditkort för studenter och om det finns speciella kort för den som studerar. Som student har man inte en direkt hög inkomst och detta påverkar urvalet av kort att välja mellan. Med det sagt så finns det alltså kreditkort för dig som är student, men du kan inte räkna med att du ska kunna välja mellan något större antal kort.

Det går att kolla runt på egen hand för att se efter vad man hittar. Sedan är det bara att välja ut det kreditkort som känns mest passande. Lämpligtvis det som har lägst krav på inkomst. Det finns mycket information om de olika korten så det är bara att vara noggrann så att man vet vad som gäller för det kort man väljer.

kreditkort för studenter

Kreditkort med låga krav för studenter

Om man har en stabil ekonomi så är det såklart betydligt lättare att få ett kreditkort (eller lån) än om man är student, eller om man har låg inkomst av andra anledningar.

Detta har lett fram till att det finns vissa kreditkort man ska skaffa som har lägre krav än vad andra kreditgivare har. Det är den typen av kreditkort man ska satsa på som student då chanserna att få ett kreditkort från dem är betydligt högre än om man väljer att ansöka om ett kreditkort där det ställs högre krav.

När du har hittat det kreditkort som du känner passar just dig är det bara att göra en ansökan. Svar får du snabbt, så du behöver inte sitta och vänta på att få reda på om din ansökan går igenom eller inte.

Många ansökningar leder till lägre kreditvärdighet

Att ansöka om att exempelvis betala mot faktura, delbetala, ansöka om kreditkort och lån gör att man får en lägre kreditvärdighet. Detta handlar helt enkelt om det ska vara så ”rent” som möjligt vad gäller krediter, lån och annat som gör att en eventuell kreditgivare kan känna att en person framstår i sämre ekonomisk dager.

Om man ansöker om flera kreditkort under kort tid så syns detta när kreditföretagen kollar upp dig. Detta gäller för såväl studenter som andra personer.

Det är alltid på det viset att en kreditkontroll görs innan man får ett kreditkort. Är det då så att man har försökt få krediter vid upprepade tillfällen så kommer det troligtvis att bli ett nej.

Man kan alltså inte tro att man ska kunna ha flera stycken kreditkort samtidigt om det är så att man har försatt sig i en situation där kreditvärdigheten är låg. Vänta därför några månader mellan dina ansökningar. Då blir chanserna större att du ska få kreditkort.

Olika kreditkort för studenter har olika fördelar

Kreditkort har en mängd olika fördelar som man kan dra nytta av. När du kollar in olika kreditkort som passar dig som student ska du såklart också se efter lite mer exakt vilka fördelar kortet bjuder just studenter på.

Nu har ju inte alla studenter samma sorts intressen och samma typ av behov när det kommer till exempelvis bonusar med mera, men det är ändå så att det är väldigt många saker som förenar studenter med varandra.

Betalningsanmärkningar kan ställa till det

Det här med betalningsanmärkningar är aldrig roligt. Det är en sådan sak som kan hända alla då vi alla kan ha det lite svårt ekonomiskt någon gång då och då. Man ska göra allt man kan för att slippa en betalningsanmärkning då det påverkar många saker negativt.

Om du har exempelvis två räkningar att betala varav en löper risk att få en betalningsanmärkning om den inte betalas ska du såklart välja den. Huvudsaken är att man har koll på sin ekonomi och att man gör det man kan får att hålla sig borta från att få anmärkningar.

Kolla upp med företaget du är skyldig om de kan hjälpa dig lite om det är så att du kanske bara behöver lite extra tid på dig att betala. Många är oväntat hjälpsamma på den punkten.

De bästa kreditkorten