Så här fungerar Apple Pay

Idag är det inte svårt att betala på smidiga sätt, utan de flesta av oss har en mängd olika bra betalningslösningar som vi använder dagligen. Det är både smidigt och snabbt, enkelt att förstå sig på och praktiskt. En förutsättning är att att du har en iPhone men har du andra mobiler kan du använda Google Pay eller Samsung Pay som fungerar på samma sätt.

Idag kan man använda mobila betalningslösningar för kreditkort i alltfler butiker och det är naturligtvis oerhört bra för oss som tycker om att betala på enkla sätt. Det enda man behöver göra är att koppla sitt kreditkort till Apple Pay, kolla upp hur det funkar och sedan är det bara att köra på!

Enkelt betala med Apple Pay

Apple Pay – hur gör jag?

För att ställa in Apple Pay krävs följande:

  • Den senaste versionen av iOS, watchOS eller macOS
  • Ha ett kort som kommer från en av de banker som är anslutna till Apple Pay
  • Ha en av de enheter från MAC som är kopplad till Apple Pay
  • Ditt Apple-ID ska vara inloggat på iCloud

De banker som är anslutna till Apple Pay i Sverige är bland annat Klarna, American Express, Nordea, Danske Bank, Swedbank, Komplett Bank, Sodexo, Monese, för att nämna några.

Har du allt som krävs är det bara att dra igång och ställa in Apple Pay. Det är inget krångligt, utan det kan vem som helst fixa! Följ dessa steg för att komma igång:

  • Gå till Wallet-appen
  • Klicka på plustecknet till höger
  • Följ de instruktioner som beskriver hur du lägger till ditt kreditkort
  • Klicka därefter på ”Nästa”. Din bank kommer i detta steg bekräfta informationen du uppgivit och här beslutas om ditt kort kan användas tillsammans med Apple Pay
  • Efter det att ditt kort godkänns ska du återigen klicka på ”Nästa” och det är detta som är det sista bekräftande steget i processen

Det är ett par steg som ska följas, men bli inte avskräckt – det går nämligen betydligt snabbare än vad man kan tro.

Är Apple Pay säkert?

Ja, det är säkert att använda sig av Apple Pay. Dels är det på det viset att betalningslösningen är kopplad till Passbook-appen + Touch ID, så redan där är det hög säkerhet.

Vidare är det så att kortuppgifterna inte sparas på telefonen, utan istället är det så att det skapas ett unikt transaktionsnummer och enhetsnummer som är unikt just för dig och din telefon.

Enkelt och säkert med Apple Pay

Betala lite varstans

Du kan betala lite överallt med Apple Pay. Du kan bland annat betala för dig när du shoppar i en butik, när du åker kollektivtrafik, när du är på restauranger, när du använder dig av diverse appar, när du ska betala olika saker på nätet med mera.

Det är med andra ord en betalningslösning som är på framfart och du kan räkna med att du kommer att kunna betala på fler och fler ställen då de är en betalningsmetod som är på uppgång. Har du inte Apple Pay ännu är det därför klokt att smart att skaffa det asap.

Face ID och Apple Pay

Om du vill så kan du använda dig av Face ID för att betala med Apple Pay, så det blir mer och mer futuristiskt när man ser på vilka möjligheter som erbjuds idag.

Det enda du behöver göra är att titta mot din iPhone för att autentisera med Face ID, hålla den övre delen av din telefon nära den kontaktfria läsaren till dess att det står ”Klar” på din skärm.

Transaktionshistorik

Det är alltid en bra idé att kunna se sin transaktionshistorik. Det gör att man har koll på sin ekonomi och främst sina utgifter. Med Apple Pay är detta gjort extra enkelt och det är såklart kanonbra.

För att kolla på din transaktionshistorik är det bara att trycka på ett kort i ”Wallet”. Då får du genast upp den senaste transaktionen och detta gäller för både kreditkort, betalkort, förbetalt kort och Apple Cash.