OKQ8 kreditkort

OkQ8 kreditkort

Kreditgräns
100 000 kr
Kreditränta
10,95 %
Räntefritt
50 dagar
Årsavgift
0 kr

Fördelar med OKQ8 kreditkort

 • 6 månader räntefria varje kalenderår
 • 20 försäkringar, prisgaranti, allriskförsäkring och ett års extra garanti
 • Rabatt på upp till 5% hos 2000 butiker
 • Delbetala köp över 10 000 kr

Bra kreditkort med rabatter

OKQ8 VISA kreditkort ger bonus på köp utanför OKQ8 och återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8. Med ett OKQ8 VISA kreditkort slipper du dessutom onödiga årsavgifter.

Information om OKQ8 Kreditkort

Ett OKQ8 kreditkort ges ut i samarbete med VISA och är ett nischat kreditkort som främst ger dig rabatter på drivmedel men som även ger dig återbäring på övriga köp hos kedjan.

Förutom återbäring eller s.k. cashback på dina köp hos OKQ8 om mycket bra 2,0% så får du också 0,3% i cashback på de köp som du gör utanför OKQ8. Detta gäller där VISA accepteras som betalningsmetod men inte hos annan drivmedelskedja.

Även om OKQ8:s kreditkort främst är anpassat efter dig som tex. Reser och pendlar mycket i ditt arbete eller på fritiden så passar kortet även utmärkt som ett allmänt kreditkort.

Prislista som gäller för kreditkortet från OKQ8

Den allmänna prislistan hos OKQ8 för kreditkortet står sig väl i jämförelse med andra kreditkort ute på marknaden och är också viktig att noga gå igenom för dig som kund.

 • Årsavgift 0 kr
 • Extrakort 0 kr
 • Kreditränta vid delbetalning 14,95 % per år
 • Effektiv ränta vid utnyttjad kredit 30 000 kr (pappersfaktura) 16,91 %
 • Effektiv ränta vid utnyttjad kredit 30 000 kr (e-faktura) 15,57 %
 • Aviavgift 25 kr
 • Delbetalningsavgift 25 kr
 • Kontantuttag 3 % (dock lägst 35 kr), gäller vid uttag i Sverige och utomlands.
 • Valutaväxlingspåslag 2 %, denna avgift tillkommer vid kreditkortsköp utomlands.
 • Tillgodoränta 0,75 % (upp till 150 000 kr)

Det som sticker ut allra mest här på förhand är att kortet inte har någon årsavgift. Detta betyder att man inte kommer att betala någon avgift för kortet så länge som det inte används.

Dessutom så kommer det även med en ränta som är helt acceptabel om man ser till alla de olika långivare och kreditinstitut utanför storbankerna i Sverige.

För vem passar ett kreditkort från OKQ8?

Då detta kreditkort är ett nischat kreditkort som gäller OKQ8-kedjan så passar det allra bäst för dig som enbart fyller upp tanken hos OKQ8 och inte på andra tankställen.

Om ni dessutom skulle ha flera bilar i samma hushåll eller om ni är två som tankar samma bil så är kortet också ett bra val, detta då den andra i hushållet kan få ett extrakort för 0 kr, men fortsatt till samma bra cashback om 2% på hela kedjan.

Eftersom kortet inte kommer med någon årsavgift så är det också direkt lämpat för dig som inte använder ditt kreditkort så väldigt frekvent för alla stora eller små inköp.

Rabatter och erbjudanden att ta del av med OKQ8s kreditkort

När du skaffar ett kreditkort från OKQ8 så blir du också automatiskt medlem hos OK. Med ditt medlemskap så får du återbäring på allt du tankar och handlar hos OK.

Förutom detta så har du alltid flera fasta och fina erbjudanden att ta del av. OKQ8 är också duktiga på att premiera sina medlemmar med nya erbjudanden och trevliga förmåner.

 • 2% i återbäring på allt du köper hos OKQ8, gäller både drivmedel som allt övrigt du handlar.
 • Alltid var 6:e biltvätt gratis!
 • Alltid var 6:e kaffekopp gratis!

Dessa erbjudanden är fasta och får du alltid som kreditkortskund men då man som sagt är mycket bra på att komma med nya ”just nu erbjudanden” som tex. ”25 extra öre/l i rabatt på dina första sex tankningar” eller ”Valfri biltvätt för 50 kr – upp till 300 kr rabatt” så har man alltid något extra att kunna erbjuda sina kunder.

Andra fördelar med OKQ8 kreditkort

Utöver de fördelar som vi redan har gått igenom så har kortet ytterligare fördelar som också är bra att veta om.

Du kan delbetala dina köp på månadsfaktura, du väljer alltså om du vill betala av hela skulden på en gång (räntefritt) eller om du vill avbetala i omgångar (ränta tillkommer).

Du har även möjlighet till två betalningsfria månader per år. En betalningsfri månad innebär att du inte behöver göra någon inbetalning alls för den aktuella månaden. Du har möjlighet att nyttja betalningsfri månad max två gånger per år. Väljer du att nyttja denna möjlighet så får inte de två månaderna vara sammanbundna med varandra.

Ränta och eventuella avgifter tas ut även om du väljer en betalningsfri månad vilket är bra att veta om. Nästa gång det är dags att betala din månadsfaktura så kommer dessa att vara inräknade.

Om du ansluter ditt kreditkort till tjänsten Betalo så kan du även betala räkningar och skicka pengar med kortet både inom Sverige som utanför Sveriges gränser. Det som tillkommer är endast en reducerad avgift på 0,3% (ordinarie pris 1,9%) av det belopp du betalar eller för över.

De överföringar eller betalningar som du gör med Betalo är dessutom bonusgrundande på upp till 0,6% och visas sedan på din faktura som du får varje månad. Även här har du möjligheten att kunna delbetala.

Som vi redan har varit inne på så får du även 0,3% i bonus på köp som du gör utanför OKQ8 där VISA är accepterat som betalningsmetod. Var uppmärksam på att ingen bonus ges om du handlar hos annan drivmedelskedja.

Kortet innehåller också en reseförsäkring, denna börjar automatiskt att gälla när du väljer att betala hela din resa med ditt kreditkort.

Ytterligare möjlighet till återbäring får du som medlem hos OK en gång per år efter OK-föreningens föreningsstämma, denna brukar vara runt juni-juli varje år. Återbäringen är specifik för varje enskild OK förening. För dig så innebär det helt enkelt hur det har gått för just den OK-förening som du är medlem i. Varje sommar så får du hem en check och en detaljerad blankett kring din återbäring.

OKQ8 har också sin egna mobilapp som går att ladda ner till iPhone och Androidmobiler. Detta rekommenderas verkligen då det är ett smidigt sätt att göra alla sina kreditkortsärenden som det även ger dig en bra överblick av din ekonomi.

Korta fakta om OKQ8 kreditkort

Det bästa kortet som alltid ger mer tillbaka.

 • 0 kronor i årsavgift – gäller även extrakort
 • Återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8
 • Kredit från 500 kr upp till 100 000 kr
 • 0,75% sparränta
 • Bonus på köp utanför OKQ8
 • JUST NU! 100 kr att tanka för!

Spärra OKQ8 kreditkort

OK-Q8 Bank AB
Telefon: 08-506 80 000