Bästa kreditkortet med bonus

Om du vill använda ditt kreditkort mycket kan det vara en bra idé att skaffa ett kreditkort med bonus. Här samlar vi information om kreditkort med bonus och jämför olika bonusprogram så att du enkelt kan hitta det bästa kreditkortet med bonus just för dig.

Hur fungerar kreditkort med bonus?

Med ett kreditkort med bonus får du bonuspoäng på alla inköp. Kreditkort kan ha olika bonusprogram. Med vissa kreditkort med bonus kan du använda poängen till att köpa resor, andra ger dig bonuscheckar som du kan handla för, och i vissa fall kan du använda poängen till att få tillbaka pengar, så kallad cashback.

För vem passar kreditkort med bonus?

Kreditkort med bonus passar den som använder kortet ofta, och som använder kreditkortet som ett betalkort snarare än ett sätt att låna pengar. Om man använder sitt kreditkort för att låna pengar når man snart upp till sin kreditgräns, vilket gör att man inte kan använda kortet förrän man amorterat av skulden, och under tiden samlar man inga poäng.

Att tänka på när man skaffar kreditkort med bonus

Vissa bonusprogram ser nästan för bra ut för att vara sanna. Tänk då på att banken eller kreditkortsföretaget alltid vill tjäna pengar. Om bonusprogrammet är riktigt bra måste banken tjäna pengar på nåt annat. Var alltså medveten om att räntan och årsavgiften på kreditkort med bonuspoäng oftast är högre än kreditkort utan bonus.