Norwegian kreditkort

Norwegian kreditkort

Kreditgräns
100 000 kr
Kreditränta
19,99 %
Räntefritt
45 dagar
Årsavgift
0 kr

Fördelar med Norwegian kreditkort

 • Upp till 45 dagar räntefritt
 • 0 kr i årsavgift och ingen aviavgift
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår vid betalning med kortet
 • Bonuspoäng vid köp på upp till 10 % hos Norwegian

Bra kreditkort för resor

Bästa resekortet med bonussystem, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Ingen årsavgift. Bonuspoäng vid köp på upp till 10 % hos Norwegian och 0,5 % på andra ställen.

Bank Norwegian Kreditkort

Här har vi utan tvekan ett av de absolut bästa kreditkorten, särskilt för alla oss som tycker om att vara ute på resande fot.

Om du precis som vi älskar att resa och nästan räknar dagarna till den där weekenden i London ska bli av eller kanske t.o.m. till den där varma och sköna semesterresan till Kanarieöarna, ja då är verkligen ett kreditkort från Norwegian ett av de absolut bästa valen att ha med sig på sin resa.

Även om Norwegians kreditkort främst är anpassat för oss resenärer så är det ändå värt att ta en betydligt närmare titt på det som ett kort att även kunna använda till vardags.

Skulle du annars redan nu känna att du inte är någon som gillar att resa ja då kan det vara bättre att jämföra andra kreditkort på marknaden och istället välja ett som passar dig bättre.

De största fördelarna med ett kreditkort från Norwegian

 • Årsavgift 0 kr.
 • Kontantuttagsavgift 0 kr.
 • Cashpoints på alla dina köp där VISA är en accepterad betalningsmetod.
 • Rabatter och erbjudanden i över 200 butiker, dessa hittar du i Reward eShop.
 • Låg valutapåslagsavgift för köp utomlands.
 • Kontaktlös betalning.
 • Upp till 45 dagars räntefri kredit.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd när du betalar resan med ditt kort
 • Du kan betala räkningar med kortet via Bank Norwegian och utan extra avgifter.

Nackdelar med kreditkortet från Norwegian

 • Har en något högre räntekostnad än vissa andra kreditkort.
 • Dina Cashpoints kan bara användas hos flygbolaget, Norwegian Air.
 • Du behöver koppla ditt kreditkort till din Reward-profil för att du ska få din bonus.

Trygghet och säkerhet som kund

Som kund hos Norwegian så kan du alltid känna dig trygg och säker, något som alla kunder uppskattar.

Som vi redan har varit inne på så ingår en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd, du behöver bara betala resan med kreditkortet för att försäkringarna ska börja att gälla.

Skulle olyckan vara framme och du skulle bli av med ditt kort så kan du snabbt och smidigt spärra ditt kort på Tel. 0770-45 77 66 (från utlandet +46 770457766). Tjänsten är öppen dygnet runt, 365 dagar om året.

Norwegian använder sig även av BankID och/eller Mobilt BankID när du ska identifiera dig, på så vis så vet du också om att du som kund alltid kan känna dig trygg och säker.

Med Norwegians egna mobilapp så får du också direkt tillgång till alla dina banktjänster när du behöver det. Inloggningen görs även här snabbt och smidigt med ditt BankID.

Mobilappen finns tillgänglig för dig som har en smartphone från Apple eller en Android-modell, dessa finns att ladda ner på App store eller hos Google Play.

Efter att appen är nedladdad så behöver du först aktivera den genom att använda ditt BankID för inloggning innan du kan börja att använda appen.

Räntor och avgifter med ett kreditkort från Norwegian

Här kommer den största fördelen om du har blivit beviljad ett kreditkortslån med tillhörande kreditkort hos Norwegian så är årsavgiften 0 kr för ditt kort.

Räntevillkoren är satta till årlig nominell ränta 19,99%, den effektiva räntan per år är 21,93%.

När det sedan är dags att göra din månadsbetalning så finns två alternativ att välja, med E-faktura eller med pappersfaktura. Betalar du med E-faktura så är kostnaden 0 kr för fakturan och betalar du med pappersfaktura så är kostnaden 45 kr.

Om du av någon händelse skulle bli av med ditt kort (tex. tappat det, stöld, eller om det gått sönder) så får du ett nytt kort utan att det kostar dig något.

Glädjande för alla som tycker om att göra kontantuttag i bankomaten då och då är att avgiften är 0 kr när du gör kontantuttag, detta gäller inte bara när du är i Sverige utan också när du vill ta ut pengar utomlands i tex. En ATM.

En avgift om 1,75% tas ut i valutapåslag när du handlar med ditt kort utomlands, i jämförelse med de flesta andra kreditkort i Sverige så är detta en mycket låg avgift.

Som alltid så är det bra att se till att inte vara sen med sina betalningar, detta gäller såklart oavsett vilken bank eller kreditkortsföretag som du än har ditt lån hos. Dröjsmålsräntan ligger på 24%, förseningsavgiften på 95 kr och påminnelseavgiften på 60 kr.

På din månadsbetalning så behöver du göra avbetalning om minst 3% av den nyttjade krediten, 300 kr är annars den minsta summan att betala per månad.

Sammanfattning

Ett kreditkort från Norwegian passar först och främst för dig som ofta är ute och reser, i arbetet eller på fritiden, dina cashpoints kan här lösas in mot billigare flygresor.

Gillar du nätshopping så är alla rabatter och erbjudanden i över 200 butiker som Ellos, Nordic Feel, Adlibris, Lyko m.fl. i Reward eShop något att verkligen gilla.

Det är också ett mycket bra val av kreditkort för dig som inte använder ditt kreditkort så särskilt ofta då kortet har en årsavgift på 0 kr.

Samt så passar det också bra för dig som även vet med dig att du kommer att göra kontantuttag i tex. Bankomat då och då, ingen kostnad tas för denna tjänst.

Om resande inte skulle vara något för dig ihop med alla de övriga saker som kortet erbjuder, se i sådana fall över vart du kan hitta ett kreditkort som passar dig än bättre. Jämför kreditkort med varandra för att hitta det allra förmånligaste kortet för dig.

Fakta om Norwegian kreditkort

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Effektiv ränta: 21,93 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 300 kr)
Aviavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Dröjsmålsränta: 24,00 %

Bank Norwegian AS är ett dotterbolag helägt av Norwegian Finans Holding ASA.

Spärra Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian
Telefon: 0770-457 766
E-post: post@banknorwegian.se