Lån utan UC

Ett bra alternativ till kreditkort utan UC är ett lån utan UC. Ett lån utan UC har samma fördelar som ett kreditkort utan UC, dvs att man kan söka lånet utan att det registreras någon förfrågan hos UC. En förfrågan hos UC registreras varje gång ett låneföretag, bank eller kreditinstitut tar en kreditupplysning hos UC. Genom att ta ett lån utan UC kan man låna pengar utan att försämra sin kreditvärdighet, eftersom många förfrågningar hos UC är något som de flesta banker tittar på när det gör en kreditprövning, till exempel för ett lån eller ett kreditkort, men även för avbetalning, delbetalning och andra typer av krediter. Läs mer om lån utan UC här.

Hur fungerar lån utan UC?

Lån utan UC kan man normalt sett inte söka hos vanliga banker, eftersom vanliga lån i stort sett alltid leder till att banken tar en kreditupplysning hos UC och gör en fullständig kreditprövning. För att kunna låna pengar utan UV måste man först och främst sänka sina förhoppningar för hur mycket man kan låna. De flesta lån utan UC ligger på max 5000 kr, även om det i sällsynta fall går att hitta på 10000 kr. Detta är så klart en nackdel jämfört med kreditkort, eftersom dessa brukar ha en normal kreditgräns på runt 20000 kr. En annan nackdel med att låna utan UC är att löptiden oftast är på endast en eller ett par månader, medan man med ett kreditkort bestämmer själv hur mycket man vill amortera varje månad. Men å andra sidan är lån utan UC betydligt vanligare och lättare att hitta än kreditkort utan UC. Detta är den stora fördelen med att ta ett lån utan UC jämför med att leta efter kreditkort utan UC.

Hur hittar man lån utan UC?

I och med att lån utan UC uteslutande är små lån, så kallade smslån, snabblån eller mikrolån, så är det enklaste sättet att hitta ställen att låna pengar utan UC att helt enkelt googla på smslån, snabblån eller mikrolån. När du har tagit fram en lista på potentiella lån går du helt enkelt in på de olika låneföretagens hemsidor för att kontrollera i deras villkor om de tar en kreditupplysning hos UC eller inte. Var även noga med att jämföra räntor och avgifter, eftersom dessa kan skilja väldigt mycket åt mellan olika lån utan UC. Tyvärr måste man dock vara medveten om att det alltid kommer att vara dyrare att ta ett lån utan UC än ett vanligt privatlån, även om det går att hitta bra allternativ, även för den som vill låna utan UC.