Kreditkort utan kreditupplysning

Många som har svårt att få lån eller kredit på grund av till exempel många förfrågningar hos UC brukar leta efter kreditkort utan kreditupplysning. Ett kreditkort utan kreditupplysning är ett kreditkort som man kan ansöka om utan att det tas någon kreditupplysning hos UC. Tanken med att leta efter kreditkort utan kreditupplysning är dels att det ska vara lätt att få, eftersom svagheterna i ens privatekonomi inte syns, men också att kunna söka kreditkort utan att det registreras ytterligare förfrågningar hos UC. Många förfrågningar hos UC är något som försämrar ens kreditvärdighet och gör det svårare att få lån och kreditkort.

Var kan man söka kreditkort utan kreditupplysning?

Så var kan man då ansöka om kreditkort utan kreditupplysning? Svaret är: ingenstans. Det finns för närvarande inga kreditkortsföretag i Sverige som inte tar en kreditupplysning när du ansöker. Möjligen finns det företag som tar en kreditupplysning hos något annat företag än UC, som då heller inte registreras hos UC, men de är väldigt få.

Vad är alternativen till kreditkort utan kreditupplysning?

Det enklaste sättet för den som har tänkt att ansöka om kreditkort utan kreditupplysning att ändå kunna få någon form av kredit är att leta efter lån utan kreditupplysning. Det finns ett antal låneföretag som inte tar någon kreditupplysning hos UC. Dock ska man vara medveten om att de oftast är dyra, och att krediten bara sträcker sig över några få månader. För den som bara behöver en mindre kredit kan dessa smålån ändå vara ett fullgott alternativ till kreditkort utan kreditupplysning.