Kreditkort utan årsavgift

Funderar du på att skaffa kreditkort? När man har bestämt sig för att ansöka om kreditkort finns det några saker man ska fundera på. Först och främst ska man fundera på vad syftet med att skaffa kreditkort är. Ska man till exempel använda sitt kreditkort som ett betalkort, dvs att man kommer betala hela fakturan när den kommer i slutet av månaden, är det en bra idé att skaffa kreditkort med bonus. Om man har tänkt att använda kreditkortet som ett alternativ till ett lån är det bra att leta efter ett kreditkort med låg ränta. För den som istället vill ha sitt kreditkort som en buffert att använda om det dyker upp en oväntad situation där man behöver snabba pengar är det bästa att skaffa kreditkort utan årsavgift. De flesta kreditkort är gratis första året, men det är bara ett fåtal kreditkort som är kreditkort utan årsavgift.

Var kan man skaffa kreditkort utan årsavgift?

För den som är med i något fack inom LO finns det kreditkort utan årsavgift som ges ut i samband med fackförbunden. Dessa kreditkort utan årsavgift, som är kopplade till MasterCard, fungerar även som medlemskort i fackförbunden och har även de övriga förmåner som medlemskorten har.

Ett annat bra alternativ för den som vill ha både ett kreditkort utan årsavgift och ett kreditkort med låg ränta är det nya kreditkortet remember flex. Det är ett kreditkort utan årsavgift med en individuell ränta, i dagsläget från 9,74%.

Vad ska man tänka på när man skaffar kreditkort utan årsavgift?

Det viktigaste att kontrollera när man ska ansöka om kreditkort utan årsavgift är att det inte finns en massa andra dolda avgifter, till exempel aviavgifter eller förseningsavgifter, som är högre än andra kreditkort. Man ska också kontrollera att räntan inte är för hög. Ofta får man välja mellan låg ränta och låg årsavgift. Lycka till att skaffa kreditkort utan årsavgift.