Kreditkort med flygmil

Kreditkort med flygmil är en typ av kreditkort med bonus där du kan använda poängen till att köpa flygresor. Du kan även använda flygpoängen för att uppgradera redan köpta flygbiljetter till en högra klass, vanligtvis business class eller economy extra.Det absolut största bonusprogrammet med flygmil för svenska resenärer är SAS Eurobonus. Med SAS Eurobonus samlar du bonuspoäng på alla flygresor med SAS, eller deras samarbetspartners inom Star Alliance.

Kreditkort med Eurobonus

Det finns tre kreditkort med flygmil i Sverige där du samlar Eurobonuspoäng på alla inköp: Eurobonus MasterCard, Diners Eurobonus och American Express Eurobonus. Vilket av dessa kreditkort med flygbonus som passar dig bäst beror till stor del på hur mycket du kommer använda kortet. American Express Eurobonus är det kort som ger mest flygpoäng per spenderad krona, men har å andra sidan en åravgift på 1000 kr.

Andra kreditkort med flygmil

Ett alternativ till dessa tre kreditkort med eurobonus, framförallt för den som flyger mycket till London med British Airways, är British Airways Visa. Med British Airways Visa samlar du 10 flygpoäng, eller Avios som de kallas, för varje hundralapp som du spnderar med kortet, och 20 flygpoäng som du spenderar hos British Airways. När man skaffar British Airways går man med i deras bonusprogram Executive Club, och kan börja samla Avios poäng direkt. Poängen kan du använda för att köpa resor hos British Airways eller hos deras samarbetspartners inom OneWorld. British Airways Visa har också ett annat fantastiskt erbjudanden. Om man spenderar 200000 kr eller mer på ett år och köper en resa med sina flygmil får man en extra biljett till en vän – gratis! Lycka till att skaffa ett kreditkort med flygmil!