Kreditkort med cashback

Kreditkort med cashback är en typ av kreditkort med bonus där du kan använda bonusen för att få rena pengar tillbaka. Ett annat namn för kreditkort med cashback är kreditkort med återbäring. Pengarna får man oftast insatta på sitt kort, dvs att pengarna dras av från saldot på kortet, men det finns även varianter där man får pengarna som bonuscheckar, eller som sparande i fonder.

Var hittar jag bästa kreditkortet med cash back?

Kreditkort med cash back eller återbäring är inte så vanliga i Sverige. Ett av få kreditkort med ren cashback, dvs där du får riktiga pengar tillbaka, är remember more. Med kreditkortet remember more får du en poäng för varje krona. För hundra poäng får du en krona tillbaka, vilket innebär att du får 1% cashback på allt du handlar.

Ett annat bra exempel på att kreditkort med cashback eller återbäring är Coop MedMera Visa som ger upp till 5% cashback på allt man handlar på Coop, men i gengäld bara 0,5% återbäring på allt man handlar utanför Coop.

När man skaffar kreditkort med cashback är det även viktigt att man tar hänsyn till årsavgiften och andra avgifter, så att det inte kostar mer än det smakar. En hög årsavgift äter lätt upp fördelarna med ett kreditkort med cashback.